Van de (interim)voorzitter

Beste Tonegianen, ouders en andere belangstellenden,

Seizoen ’18-’19 gaat beginnen. Maandag 27 augustus zullen de trainingen weer van start gaan. Toch moet ik jullie bij aanvang van het nieuwe seizoen bijzonder slecht nieuws brengen.

Deze week kreeg het bestuur het bericht dat Monique Balster op 51 jarige leeftijd is overleden. Na een hartoperatie, eind juni, leek haar herstel goed te gaan maar een complicatie leidde tot haar overlijden. Monique was vaak te vinden in de kantine en heeft vele uren kantinedienst voor Tonego’65 gedraaid en daarnaast ontplooide zij nog vele activiteiten voor onze club. Wij zijn Monique dankbaar voor alles wat zij voor Tonego’65 heeft betekend. Niet voor te stellen dat zij niet meer onder ons is.
We wensen Jeroen en kinderen heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

Francis Scheggetman, onze enthousiaste secretaris, is ernstig ziek en heeft haar werkzaamheden voor de komende tijd stil gelegd. We hopen dat ze na behandeling en genezing haar werkzaamheden kan hervatten maar dat zal nog een lange tijd vergen. Ik wens haar veel sterkte in deze, voor haar en haar gezin, moeilijke periode.

Na dit slechte nieuws aan het begin  van het seizoen zal ik  wat informatie omtrent de organisatie geven.

Er zijn vijf teams ingeschreven voor de competitie, te weten HS1, DS1, U18 jongens, U16 mix en U12. Op maandagmiddag start weer de inlooptraining voor de jongsten, die nog geen competitie spelen.

Na het kampioenschap van DS1 en het vertrek van trainer/coach Wim Mekking staat “good old” Piet Vink het nieuwe seizoen voor de groep. Piet Vink was al in de tachtiger jaren actief als trainer binnen Tonego’65. De dames spelen, evenals afgelopen seizoen, in de 1eklasse en we wensen hem en “zijn” dames veel succes.

De U18 jongens worden getraind door Alaa Tarcha die komend seizoen voor het eerst binnen onze vereniging actief zal zijn. De U16 mix zal getraind worden door Barry Wuner en Tom Hueting. Voor de U12 wordt nog naarstig gezocht naar een trainer.

Op 1 september organiseert Piet Vink een instuif in sporthal “de Els” voor leden, ouders en andere belangstellenden. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een training voor U16 en U 18. Een openbare training van U12 (incl.ouders) en DS1 staat o.a. op het programma van 10.00 tot 12.00 uur. Ook kunnen oud leden van 16.00 tot 18.00 terecht om een balletje te gooien. Als afsluiter van de dag spelen onze vrouwen 1 om 18:00 een oefenwedstrijd tegen de Mu20 van Zwolle welke uitkomen in de eredivisie.

Zaterdagavond 7 september heeft de vrijwilligerscommissie een vrijwilligersavond georganiseerd in onze kantine waar we veel vrijwilligers hopen te ontmoeten onder het genot van een hapje en een drankje. Aanmelden kan nog t/m 31 augustus via  brigitte.ooink@hetnet.nl.

Zaterdag 22 september wordt er een eredivisiewedstrijd georganiseerd tussen de teams van Basketball Academie Limburg vs Den Helder Suns. Aanvang 19.30 uur en de toegang is gratis. Oude tijden herleven……

Zoals jullie kunnen lezen staat er weer het nodige te gebeuren.

Het bestuur hoopt dat we een goed seizoen tegemoet gaan, zowel sportief als organisatorisch.

Frans Swart