Van de (interim)voorzitter

Beste Tonegianen, ouders en andere belangstellenden,

Op moment dat ik dit schrijf zijn we net de maand november ingedoken, na een prachtige, weliswaar droge zomer. Het basketbalseizoen is alweer een wedstrijd of zes onderweg.

Wij als bestuur proberen de organisatie in goede banen te leiden maar dit kost ons de nodige moeite. Momenteel moeten we het, zoals jullie ongetwijfeld weten, het stellen zonder onze enthousiaste secretaris Francis die vooreerst, in verband met haar ziekte, niet haar bijdrage kan leveren. We moeten het dan ook met ons vieren zien te rooien.

Momenteel ben ik als voorzitter erg druk met het regelen van de bardiensten voor dit seizoen. Monique Balster, j.l. augustus overleden, draaide heel veel bardiensten voor onze vereniging die nu allemaal overgenomen moeten worden door anderen. Op de zondagen hebben wij de hulp van een aantal dames van handbalvereniging Stormvogels en op de donderdagavond helpt badminton-vereniging Pluumke ons uit de brand. Op maandagavond hebben we besloten om de kantine dicht te laten omdat er op die avond nauwelijks aanloop was. Op de dinsdagavond draaien we met ouders en bestuursleden bardienst en op woensdagavond zijn of de dames, of de heren van Tonego aan de beurt. Gelukkig heeft Jurgen Dunkel zich weer beschikbaar gesteld om op de meeste vrijdagavonden de bardienst op zich te nemen en ook verzorgt hij wekelijks de schoonmaak en de inkoop. We zijn erg blij dat hij weer een structurele bijdrage levert en naast het kantinegebeuren ook de training en coaching verzorgt van de U18 jongens.

Jeroen Scheggetman, met assistentie van zijn dochter Emily, draait bardienst als FC Twente thuis speelt en de supportersvereniging FCT onze kantine voor en na de wedstrijd bevolkt. Ook kunnen wij regelmatig een beroep doen op Liselot Borggreve zoals op een aantal zaterdagen als volleybalvereniging Havoc haar wedstrijden speelt in “de Els”.

Zoals je kunt lezen proberen we met kunst en vliegwerk de kantine zoveel mogelijk open te houden. We hebben nu eenmaal de verplichting hiertoe.

Toch wil ik jullie met klem vragen wanneer er zich situaties voordoen dat de kantine geopend moet zijn i.v.m. een toernooi en er een beroep op jullie gedaan wordt, dat we gehoor vinden. Zo houdt Bon.Boys op 27, 28, en 29 december a.s. haar jaarlijkse voetbaltoernooi en vindt op 29 december ’s avonds het jaarlijkse veteranentoernooi van de voetbalclub Haaksbergen plaats. Als we deze dagen een rooster met dagdelen op kunnen stellen kunnen we dit ook tot een goed einde brengen.

Jammer genoeg komt er van het maken van beleid tot nu toe weinig terecht maar we hopen toch om dit binnenkort weer op te kunnen pakken.

Ik wens jullie allen nog twee mooie basketbalmaanden in 2018.

Frans Swart.