HAAKSBERGEN – Tonego’65 kan weer met een gerust gemoed naar de toekomst kijken. De basketbalclub uit Haaksbergen verkeerde in zwaar weer en het bestuur bestond uit nog maar twee mensen. Opheffing dreigde. Inmiddels is het bestuur aangevuld, en gaat een commissie aan het werk om meer vrijwilligers aan de vereniging te binden.

Gisteravond kwamen de leden bij elkaar in de kantine van sporthal De Els. De nieuwe voorzitter Frans Swart werd geïntroduceerd, evenals technisch coördinator en voormalig topbasketballer René Ebeltjes. Swart is de opvolger van Herman Voogsgeerd, die alles in het werk stelde om de club van de ondergang te redden.

Brief

Voogsgeerd is blij met de stand van zaken. De preses luidde begin vorig jaar de noodklok. De vereniging was sportief in verval, en kampte met een gebrek aan bestuursleden. Voor aftredende bestuursleden werden geen opvolgers gevonden. “Alleen Clemens ten Vergert en ik bleven over. Toen hebben we een brandbrief naar de leden verstuurd.” In de brief werd een oproep gedaan om het bestuur te versterken. Voogsgeerd zegt dat de club was opgedoekt als zich niemand zou hebben gemeld.

De brief schudde menigeen wakker. Ouders van jeugdleden besloten de club uit de brand te helpen. Nu bestaat het bestuur uit vijf personen. Bovendien is een werkcommissie in het leven geroepen. Die moet meer leden en betrokkenen enthousiast maken om vrijwilligerstaken op te pakken.

Toekomst

De nieuwe clubleiding trad gisteravond aan. “Ik ben erg verheugd, De club kan aan de slag met een nieuwe toekomst”, zegt Voogsgeerd. De vereniging telt zo’n 70 leden, maar Voogsgeerd verwacht dat de club binnen enkele jaren fors kan groeien. “Binnen twee jaar hopen we er zo’n 50 leden bij te krijgen. Het streven is om naar 120 door te groeien. Het speerpunt van het nieuwe bestuur is de jeugd”, zegt de afgetreden preses.

Bron: Tubantia